Outsourcing

Outsourcing je vrsta poslovne aktivnosti koja je postala sve popularnija kako u svetu tako sada i kod nas. Odnosi se na izmeštanje određene aktivnosti van firme. Izbor IT partnera je vrlo bitna stvar, kao i priprema zaposlenih na promene unutar same kompanije.

Kada su u pitanju ćerka firme u Srbiji outourcing je interesantan zbog toga što matična firma iz inostranstva može da angažuje DWA Internet Solutions da obavi bilo koji posao koji je u našoj mogućnosti (održavanje računarske mreže, realizacija izgradnje projekta, pomaganje u realizaciji projekata itd). Razlog za ovim aktivnostima leži u činjenici da se na ovakav način smanjuju troškovi i samim tim povećava efikasnost firme klijenta. Angažovanje DWA Internet Solutions je jeftinija solucija nego da matična firma iz inostranstva šalje svoje IT inženjere u drugu zemlju ćerka firme. Tu se gomilaju putni troškovi(avion, automobil...), troškovi smeštaja u hotelu itd. Računica je jednostavna a poslovnost zagarantovana.

Kada su u pitanju firme koje su u potpunosti iz Srbije one mogu da uštede sredstva, povećaju svoju efikasnost tako što će angažovati DWA Internet Solutions za održavaje računarske mreže, umesto angažovanja stalno zaposlenog IT inženjera u firmi. Razlog je u troškovn oj i tehničkoj efikasnosti. Cena održavanja jedne računarske mreže može da bude i do četiri puta jefitinija od jednog IT inženjera zaposlenog u firmi a tehnička stručnost je veća jer u DWA Internet Solutions radi čitav tim visoko sertifikovaniha IT inženjera. Pored svega toga stalno zaposlenom IT inženjeru je potrebno obezbediti radno mesto, opremu, kancelariju. Mi smo u našim kancelarijama u našoj firmi i vodimo računa o vašoj firmi.

  • Informisanost o savremenim tehnologijama. Već ste primetili kako brzo nove tehnologije osvajaju razne oblasti. Outsorcing IT-a vam omogućava da pratite trendove ostanete u koraku sa konkurencijom i čak sa smanjenim budžetom dobijete sve prednosti novih tehnologija.
  • Ušteda je maksimalna. Outsorcing IT-a vam obezbeđuje uštedu čak i ako imate samo jednog zaposlenog na održavanju računara. Čak su preduzeća koja nisu imala nijednog zaposlenog na održavanju računara ostvarile uštedu. Sporadična rešenja i rešenja kvarova po prijavi su skuplja.
  • Visoko sertifikovani konsultanti. Pošto je to jedina delatnost IT kompanije one zapošljavaju veoma stručan personal koje već imaju bogato iskustvo u informacionim tehnologijama.
  • Fleksibilnost. Specijalizovane IT kompanije imaju mnogo više mogućnosti za sticanje novih znanja i iskustava od pojedinaca.